الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاه و السّلام على سیّدنا و نبیّنا ابىالقاسم المصطفی محمّد و آله الطّاهرین سیّما علىّ امیرالمؤمنین و حبیبته الزّهراء المرضیّه و الحسن و الحسین سیّدی شباب اهل الجنّه و علىّ بن الحسین زین العابدین و محمّد بن علىّ الباقر و جعفر بن محمّد الصّادق و موسى بن جعفر الکاظم و علىّ بن موسى الرّضا و محمّد بن علىّ الجواد و علىّ بن محمّد الهادی و الحسن بن علىّ الزکیّ العسکری و الحجّه بن الحسن القائم المهدی صلوات الله علیهم اجمعین.اوصیکم عباد الله و نفسی بتقوى الله.
خودم و همه عزیزان را به تقوای خداوند متعال دعوت می نمایم.
در آستانه بعثت پیامبر گرامی اسلام قرار گرفتیم. در محشر کسی را می آورند که در پرونده اعمال او نوشته شده که او هفتاد سال روزه گرفته است ، می گوید من که اصلا هفتاد سال عمر نکردم، خداوند پاسخ خواهد داد که ۲۷ رجب را روزه گرفته ای. اگر ۲۷ رجب را روزه بگیرید ثواب هفتاد سال روزه دارد.در مورد شب ۲۷ رجب آقا امام جواد (علیه السلام ) فرمود که آن شب از هر آنچه که از اول خلقت خورشید به آن تابیده است، افضل است.
امام خمینی رضوان الله تعالی علیه درباره عظمت روز مبعث میفرماید: «… روز بعثت رسول اکرم در سرتاسر دهر؛ مِنَ الأزَلِ الَی الأبَد، روزی شریفتر از آن نیست؛ برای اینکه حادثهای بزرگتر از این حادثه اتفاق نیفتاده. حوادث بسیار بزرگ در دنیا اتفاق افتاده است… لکن حادثهای بزرگتر از بعثت رسول اکرم نشده است و تصور هم ندارد که بشود؛ زیرا که، بزرگتر از رسول اکرم در عالمِ وجود نیست- غیر از ذات مقدس حق تعالی- و حادثهای بزرگتر از بعثت او هم نیست.»(صحیفه امام، ج۱۲، ص۴۱۹)
این بیان امام راحل، ناظر به این حقیقت است که همانطور که نفخ روح الهی، جنین را به مخلوقِ احسن تبدیل میکند(مؤمنون: ۱۴)، بعثتِ رسول اکرم(صلّی الله علیه وآله) نیز مایه حیات جامعه انسانی شد،(انفال: ۲۴) به همین جهت، سنگینی و بزرگی نعمت بعثت حضرت ختمیمرتبت چنان است که قرآن کریم از آن به «منّت» تعبیر فرموده است: «لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ…»(آلعمران: ۱۶۴)؛ این موهبت عظیم نتیجه دعای ابراهیم خلیل(علیهالسلام) است که پس از اِتمام بنای کعبه به خداوند عرض کرد: «رَبَّنَا وَابْعَثْ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِکَ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَهَ وَیُزَکِّیهِمْ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ»(بقره: ۱۲۹) زیرا خانه کعبه بدون وجود رهبری الهی در کنار آن، سنگهای بیسود و زیانی بیش نیست، از اینرو رسول اکرم(صلّی الله علیه وآله) میفرمود: من دعای مستجاب حضرت ابراهیم(علیهالسلام) هستم (أنا دَعوهُ أبِی إبراهیم(مجمع البیان، ج۱و۲، ص۳۹۵))
پیامبر(صلی الله علیه و اله) می فرمود” بٌعِثتٌ لِاَجعَلَکُم مُلوکاً علی الاَرضِ “آمده ام همه شما را پادشاه کنم. خیال خواجگی ام بود، بندگی تو کردم هوای سلطنتم بود عشق تو گزیدم
پیامبر(صلی الله علیه و اله)میعوث شده تا نگاه ما را از عالم خاکی بالاتر ببرد. پیامبر(صلی الله علیه و اله) می فرماید که با خاک بازی نکنید و سرتان را به بالا بگیرید، بچه با خاک بازی می کند. به این جمله دقت کنید:” رَفَعْتَ بِهِ نَواظِرَ الْعِبادِ وَ اَحْیَیْتَ بِهِ مَیْتَ الْبِلادِ ” پیامبر(صلی الله علیه و اله)آمد که دیده ها را از خاک بالا ببرد ، سر را بالا بگیرید« وَیُنَزِّلُ لَکُم مِّنَ السَّمَاءِ رِزْقًا وَمَا یَتَذَکَّرُ إِلَّا مَن یُنِیبُ»(غافر-آیه ۱۳) روزی از آسمان می آید،سرهایتان را بالا بگیرید.عرشی شوید به زمین و زمینیان نچسبید. وَلَکِنَّهُ أَخْلَدَ إِلَى الْأَرْضِ(اعراف-آیه ۱۷۶) نباشید. پیامبر(صلی الله علیه و اله)آمد تا آرزوهای حقیر و کوچک را به آرزوهای بزرگ تبدیل نماید.
امام کاظم(ع)؛ مظهر طاغوتستیزی
هم چنین در آستانه ۲۵ رجب سالروز شهادت امام موسی کاظم علیه السلام قرار گرفته ایم.زندانهای طولانی امام کاظم علیه السلام، گویای خطرات و مشکلاتی بسیار زیادی است که وجود مبارک آنحضرت برای جریان طاغوت داشته است. جهاد و مبارزه در سراسر عمر مبارک، کوشش بیقید و شرط در راه خدا، نهراسیدن از مشکلات، نترسیدن از قدرتها و قدرتمندها ترجمان این فراز دردناک از صلوات مخصوص آنحضرت است: «الْمُعَذَّبِ فِی قَعْرِ السُّجُونِ وَظُلَمِ الْمَطَامِیرِ، ذِی السَّاقِ الْمَرْضُوضِ بِحَلَقِ الْقُیُودِ»(مفاتیحالجنان) شکنجهشده در عمق زندانها و تاریکیهای زیرزمینها، با ساق کوبیده بهحلقههای زنجیرها. شخصیت امام کاظم علیه السلام مظهر مبارزه با باطل و کوشش برای برقراری حکومت الله است.
حضرت موسی بن جعفر علیهما السلام، در دوران ۳۵ ساله امامت، با چهار طاغوت معاصرت داشتند. خاصیت نحس طاغوت چیزی جز آفت دین و دنیای جامعه بشری نیست، و روح مأموریت توحیدی انبیاء و ائمه علیهمالسلام، ملازم با مبارزه با طاغوت است: «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّهٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ»(نحل: ۳۶).
امام کاظم(ع) در مقابل هریک از این طاغوتهای منحوس، موضع ویژهای اتخاذ فرموده بود. امام کاظم علیه السلام دائم در حال مبارزه بود؛ مبارزهای که روحش سیاسی و راهبردش ایجاد انقلاب توحیدی و حکومت علوی، با تحقق این چهار برنامه اصلی بود:
اول، تبیین اسلام ناب و تبلیغ گسترده آن؛
دوم، تبیین و تبلیغ مسئله امامت، امامت یعنی حکومت، یعنی ریاست دین و دنیای مردم؛
سوم، تشکیل و تربیت یک جمعِ وفادار و فعال، و گسترش تشکیلات پنهان تشیّع؛
چهارم، اقدام بههر ضربهی ممکن بهدستگاه حاکم.
یک روزِ مجاهدت ائمه(ع) بهقدر سالها اثر میگذاشت؛ یک روز از زندگی مبارک ایشان مثل جماعتی که سالها کار کنند، در جامعه اثر میگذاشت. این بزرگواران دین را همینطور حفظ کردند، و الّا دینی که در رأسش هارونها باشد اصلاً نباید بماند؛ باید همان روزها از بین میرفت و تمام میشد. این مجاهدت و تلاش ائمه(ع) قرآن، اسلام و معارف دینی را حفظ کرد؛ این خاصیت بندگان خالص و مخلص و اولیای خدا است.
در مورد مذاکرات وین
اولا تحسین می کنیم مقاومت گروه ایران را در این مذاکرات و از اینکه با عزت در برابر زیاده خواهی طرفهای غربی ایستاده اند. ایستادگی بر روی اصولمان برای ما خیلی مهم تر از رسیدن به توافق مضر است. آن چه مانع توافق است لجاجت طرف غربی است. مگر فزون خواهی غربی ها تمام شدنی است؟ حضرت آیت الله جوادی آملی کلام زیبایی دارند که اگر اینها با دست راست بیعت کنند با دست چپ خیانت خواهند کرد.
آنها با بنیه و اقتدار دفاعی ما مشکل دارند. با عزت و استقلال ما مشکل دارند.می خواستند مارا خلع سلاح کنند. و بدترین نوع خلع سلاح ، خلع سلاح علمی است. می خواستند ما را خلع سلاح دفاعی بکنند. می خواستند حاکمیت ملی ما را نقض کنند و به اسم بازرسی در تمام نقاط کشور سرک بکشند. بعضی ها هم از داخل می گفتند دوران موشک تمام شده است، دنیای فردا دنیای مذاکره است نه موشک. الحمدلله مقام معظم رهبری بزرگ دیدبان انقلاب در همان زمان جواب مقتضی را فرمودند: که در این اوضاع جنگل وار جهانی، اگر جمهوری اسلامی صرفاً به دنبال مذاکره و مبادله اقتصادی و حتی علم و فناوری برود اما توان دفاعی نداشته باشد آیا حتی دولت های کوچک نیز به خود اجازه تهدید ملت ایران را نخواهند داد؟روزگار، روزگار همه چیز است وگرنه به راحتی و به صراحت حق ملت را خواهند خورد. اگر این حرف از روی ناآگاهی گفته شده باشد یک مسئله است اما اگر از روی آگاهی باشد خیانت است.حمله روسیه به اوکراینی که خودش را خلع سلاح کرده بود خیلی چیزها را مشخص کرد. هر ملتی که حاضر باشد که خودش را خلع سلاح کند، سند بردگی و رقیت و ذلت و خوار شدن و مرگ خودش را امضا کرده است. برای یک ملت عار است که به قاتل خودش برای قتل خودش کمک کند.هانی را آوردند تا سرش را بزنند، گفتند سرت را جلو بیاور تا سرت را راحت بزنیم، گفت من هیچ وقت به قاتل خودم در قتل خودم کمک نمی کنم.دولتمردان ما خوب متوجه هستند که آنها هیچ وقت قابل اعتماد نیستند. ما ضمن حفظ اقتدار، تعامل با دنیا را دنبال خواهیم کرد ما هیچ وقت با دنیا سر جنگ نداریم و با دنیا در صلح خواهیم بود و از ظرفیت دنیا استفاده خواهیم کرد ولی هیچ وقت سرمان را جلو نمی آوریم و قاتل خود را بر قتل خود مساعدت نمی کنیم.
یک عبرت آموزنده!!
در روزهای گذشته اقدام مبارک آزاد سازی سواحل در کشور ما اتفاق افتاد. احتمالا بسیاری از ما نمیدانیم آزادسازی سواحل، تکلیف قانونی ماده ۶۳ برنامه پنجساله چهارم توسعه کشور بوده و آییـننامه اجرایی آن، ۱۴ سال پیش (سال ۱۳۸۶) مصوب و ابلاغ شده است؛ طبق تبصره ۲ این آییـننامه، همه دستگاهها «موظف بودند تا پایان برنامه چهارم توسعه (تا پایان سال ۱۳۸۸)، فاصله ۶۰ متر از محل تراز تعیین شده و ماقبل آن را تا دریا، آزاد کنند.اکنون که در پایان برنامه ششم توسعه قرار داریم حداقل ۱۲ سال از مهلت قانونی آزادی سواحل میگذرد و سوال این است که چرا و بر اساس چه عواملی این تکلیف قانونی در این سالها در سه دولت قبلی برزمین مانده بود؟ اکنون که در پایان برنامه ششم توسعه قرار داریم حداقل ۱۲ سال از مهلت قانونی آزادی سواحل میگذرد! بیتوجهی بهقانون؛ آن هم توسط دستگاههای دولتی و حاکمیتی تأسفبرانگیز و عبرتآموز است.
اما آنچه تجربه آزادسازی سواحل به ما آموخت این است که اگر “اراده و قاطعیت” با “عزم و دلسوزی” همراه باشد، بسیاری از مشکلات برزمینمانده قدیمی که از قضا از پشتیبانی مصوبه قانونی هم برخوردارند، بهگونهای سریع و بدون تکلف، حلوفصل میشود و نتیجه آن، نصیب کشور، مردم و نظام جمهوری اسلامی خواهد شد. بعید میدانم کسی معتقد باشد “مصوبه قانونی آزادسازی سواحل”، در بند مسائلی چون تحریم و کسری بودجه و کرونا و هزار بهانه کودکانه دیگر مانده بود و اکنون، همه این بهانهها رفع شدهاند.فلذا از رؤسای محترم قوا مخصوصا حضرت آیت الله رئیسی می خواهیم،که ما نباید حتی یک روز را در این دولت تلف کنیم.ما به شدت نیازمند مدیریت جهادی هستیم.با کار جهادی بازار ما اصلاح می شود.جوانان ما صاحب شغل می شوند.آمار ازدواج افزایش پیدا میکند.مردم امیدوار می شوند.انقلاب تقویت می شود.فقرا بی نیاز می شوند.مردم با جان و دل برای مشارکت به صحنه می آیند.دشمن ناامید می شود.اما اگر جهادی کار نکنیم.آمار بیکاری وفقر روز به روز بیشتر می شود.آمار ازدواج کمتر میشود.آمار طلاق و کودکان بی سرپرست بیشتر می شود.سوء استفاده از بیت المال بیشتر می شود.دشمن شاد می شود.سم مهلک نا امیدی به جامعه تزریق می شود.مقام معظم رهبری فرمودند:گناه یک مسئول این است که از آن فرصتی که در دستش بود و می توانست استفاده بکند،استفاده نکند. معتقدم بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم ربطی به جاهای دیگر در داخل و خارج کشور نداشته و با پیگیری و دلسوزی و کار جهادی قابل حل است.همان کاری که آقای رئیسی در دوره ریاستش بر قوه قضائیه در سفرهای استانی انجام داد و صدها واحد تولیدی را راه اندازی کرد.در شرایطی که بعضی ها می گفتند آب خوردن ما هم به تحریم بسته است.
اللهم عجل لولیک الفرج.خدایا اسلام و اسلامیان را عزیز بگردان. شرک و کفر و نفاق را سرنگون نما..شهدا ،امام شهداء،شهدای مدافع حرم، شهدای امنیت، شهدای سلامت،مقامشان را متعالی نما.برای مقام معظم رهبری طول عمر با عزت عنایت فرما،مشکلات اقتصادی فرهنگی ،اشتغال و ازدواج جوانان را به ید قدرتت حل فرما.مریضهای مسلمانان خصوصا مریضهای کرنایی و ملتمسین دعا شفای عاجل عنایت فرما.این ویروس منحوس را ریشه کن فرما.اللهم اغفر للمومنین و المومنات و المسلمین و المسلمات.