بسم الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین نحمده و نستعینه و نستغفره و نتوکّل علیه و نصلّى و نسلّم على حبیبه و نجیبه و خیرته فى خلقه حافظ سرّه و مبلّغ رسالاته بشیر نعمته و نذیر نقمته سیّدنا و نبیّنا ابىالقاسم المصطفی محمّد و على آله الاطیبین الاطهرین المنتجبین الهداه المهدیّین سیّما بقیّهالله فى الارضین و صلّ الله على ائمّه المؤمنین و هداه المستضعفین و حماه المؤمنین.اوصیکم و نفسی بتقوی الله.
خودم و شما بزرگواران را توصیه می کنم به رعایت تقوای الهی.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله : دنیادوستى ، ریشه هر خطا، و کلید هر گناه، و سبب بى حاصل شدن هر کارنیکى است.
حب الدنیا راس کل خطیئه ومفتاح کل سیئه وسبب احباط کل حسنه. بحار الأنوار : ج ۷۷ ص ۱۸۲ ح ۱۰ .
فریبنده دامی است دام جهان نباشد از آن هیچ کس در امان
جز آنکس که بشناسد از دانه دام کند توسن نفس اماره رام
از جمله معارفی که سبب نجات آدمی است شناخت حقیقت دنیا و عواقب سوء حب دنیا و عوامل سعادت ونجات است:
علی علیه السلام:پسرم بدان که تو برای آخرت آفریده شده ای نه برای دنیا و برای رفتن نه برای ماندن و برای مرگ نه زندگی جاودانه، هر لحظه ممکن است از دنیا کوچ کنی و به آخرت درآیی.
همه سود دنیا زیان است و بس جهان است از بهر مومن قفس
به مردن رها گردد از بند خویش بود نوش در آخرت جای نیش
مرحوم شهید ثانی می فرماید:اگر معرفت سلوک طریق الی الله نباشد:انسان نمی داند که برای چه به این دنیا آمده است.شبیه پادشاهی که عده ای را وارد عمارت خود کند و آنها را به انواع نعمات متنعم کند و رسالت خاصی از آنها مطالبه نماید.اما چون این افراد معرفت به ماهیت وجودی خود و اینکه چرا اینجا آورده شده اند ندارند:فلما ادخلهم داره لیشتغلوا بما امرهم به،اخذوا ینظرون الی جدران داره و ارضها و سقفها حتی صرفوا عمرهم فی ذلک النظر و ماتوا و لم یعرفوا ما اراد منهم فی تلک الدار.
ز کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود به کجا میروم آخر ننمایی وطنم
مانده ام سخت عجب کز چه سبب ساخت مرا یا چه بوده است مراد وی از این ساختنم.
بعد می فرماید مثال کسی که به ظاهر زندگی دنیایش می رسد اما از آخرت غافل است مثل کسی است که چراغ و نور برای بیرون خانه اش وصل میکند اما درون خانه را تاریک نگه می دارد.مثال بیت مظلم باطنه وضع السراج علی سطحه.وکمثال رجل قصد ضیافه الملک فجصص باب داره و ترک المزابل فی صدرالدار.
کالحمار الطاحونه مانند خر آسیا حرکت می کند اما نمی رسد چون دور خودش می چرخد.چرا می خوری برای اینکه قوت پیدا کنم تا کار کنم تا پول در بیاورم تا بخورم. دور باطل: خوردن برای کار کردن، کار کردن برای پول درآوردن و خوردن.
کاروان رفت تو در خواب بیابان در پیش کی روی ره ز که پرسی چه کنی چون باشی.
مرحوم مجلسی آنقدر کتاب نوشت،مرام اهل بیت علیهم السلام را زنده کرد،حساب کرده اند به هر روز هزار سطر می رسد.در خواب دیدند.گفت:از داخل سبد یک سیب به بچه ای دادم جلوتر از هزار سطر آن را قبول کردند،که گریه بچه را آرام کرده ام.یکی هم اینکه دیدم وسط راه یکی را با سیلی می زنند سوال کردم گفتند:بدهی اش را نمی دهد،دست در جیب کردم بدهی اش را دادم،گفتند:آزادش کردی.
این معرفت است که انسان را به سمت انسانیت سوق می دهد والا فقط خودش و منافع خودش را می بیند.
قاضیی بود که می گفت الحلال ما حل فی الکف.هر چه که در کف دست قرار بگیرد آن حلال است.این تفکر منتهی به سقوط خواهد شد سقوط از مرحله انسانیت و سقوط در جهنم.آخر الامر هم سر از انکار در خواهد آورد.
نگاه کرد دید زکاتش خیلی زیاد شده،گفت خدایا این دفعه را معاف کن،دفعه بعد دو برار می دهم،دفعه بعد به قدری باران بارید،دید که اگر بخواهد زکاتش را بدهد خیلی زیاد میشه،گفت خدایا این دفعه هم چشم پوشی کندفعه بعد سه برابر می دهم،دفعه سوم هم وعده داد به دفعه چهارم که چهار برابر می دهم،دفعه چهارم که رسید،انکار کرد.در قرآن هم داریم که اگر کسی گناه کرد و توبه نکردو این مکرر شد آخرش منکر خدا می شود.
ثُمَّ کَانَ عَاقِبَهَ الَّذِینَ أَسَاءُوا السُّوأَى أَنْ کَذَّبُوا بِآیَاتِ اللَّهِ وَکَانُوا بِهَا یَسْتَهْزِئُونَ(روم۱۰)
آخر سرانجام کار آنان که بسیار به اعمال زشت و کردار بد پرداختند این شد که آیات خدا را تکذیب و تمسخر کردند (زیرا معصیت، دل را تاریک کند و چون بسیار شود به ظلمت کفر انجامد).
گفت:پروردگارا من چرا به فقراء رسیدگی کنم.برو خودت برس.
قبل از اینکه سم گناه در تو اثر بکند باید تدارک کنی.
خدایا به ما عبودیت روزی نما. آنی کمتر از آنی به حال خودمان رها مکن.در مسیر اهل بیت ثابت قدم نما.مقام شهداءامام شهداء مراجع درگذشته مرحوم آیت الله العظمی خویی متعالی نما.مقام معظم رهبری تا ظهور امام زمان در کنف حمایتت حفظ نما.