بیانات حجت الاسلام والمسلمین قاسم خانی امام جمعه شهرستان خوی در خطبه های اول و دوم آیین عبادی سیاسی نماز جمعه خوی
انتخابات برای ملت بزرگوار، فرهیخته و وفادار ایران اسلامی، اتفاقی مفتخرانه و در عین حال شیرین است. این رویداد مبارک، هدیه خداوند متعال به برکت انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی، عنایات اهل بیت و معصومین علیهم السلام و فداکاری شهدا به ما ایرانیان است. در حقیقت موهبت الهی انتخابات، دستاورد نیست بلکه خونآورد است، خونآوردی از عصر شهید نهضت مشروعه در جنبش مشروطه، شهید آیتالله شیخ فضل الله نوری قطره قطره پای نهال آزادی و استقلال ملت مظلوم ایران چکید و امروز به چنین بالندگی رسیده است. شرکت در انتخابات نیز بزرگترین مصداق شکرانه برای این نعمت بزرگ الهی است.
قدرت کشور به مردم و یکپارچگی آنان بستگی دارد و انتخابات پرشور یکی از مصادیق انسجام و اتحاد و پای کار بودن مردم است و در صورت کمرنگ بودن آن:
دامنۀ فشارها به شدت افزایش مییابد.
شدت تهدیدات نظامی و سیاسی دشمنان گسترش مییابد.
جریانات واگرا تقویت و ثبات، نظم و پایداری کشور مورد مخاطره قرار میگیرد.
با افزایش فشارهای به ظاهر حقوق بشری، جریانات متفاوت علیه سیاستهای انقلاب فعالیت بیشتری میکنند.
موقعیت کشور در عرصه بین الملل تضعیف خواهد شد.
دامنه فعالیتهای جریانات تروریستی افزایش مییابد.
بنابراین انتخابات امروز سد محکمی در برابر این هجمه ها و آوردگاه بزرگی برای ملت ایران است، به همین جهت همه خوبان و دوستداران انقلاب، مردم را به حضور آگاهانه و پرشور برای انجام این رسالت بزرگ دعوت میکنند و امام راحل نیز حضور در انتخابات در هر شرایطی را یک واجب بزرگ میدانستند و ترک آن را گناه کبیره عنوان میکردند.
از طرف دیگر، دشمنان و کل جریان ضد انقلاب و ضد ایران زیر پرچم کفر جهانی، پرچم مقابله با انتخابات را بهدست گرفتهاند و بیش از ۵۰۰ شبکه کثیف علیه انتخابات سخنپراکنی میکنند. این ایام، ایام عملیاتهای بزرگ دفاع مقدس مثل عملیات خیبر، بدر، والفجر ۸، کربلای ۵ است. یکی از شهدای بزرگ این ایام شهید بزرگوار و همیشه عزیز ما حاج ابراهیم همت است. جملهای از این سردار شهید با بصیرت، یک شاخص مناسب برای تشخیص میدان است.
شهید همت میگفتند: “هر موقع در مناطق جنگی راه را گم کردید، نگاه کنید آتش دشمن کدام سمت را میکوبد؛ همان، جبهه خودی است”. هر وقت تردید داشتید، ببینید آتش دشمن کجا را هدف قرار داده است و آنجا همان جبهه خودی است، امروز آتش دشمن علیه انتخابات است و توپخانه جوسازی دشمن، دائما در حال کوبیدن این رویداد مهم در کشور ماست.
نکته دوم خطبه اول در خصوص اخلاق انتخاباتی است که مهمتر از خود انتخابات است.
انتخابات برای هر کسی چه رأیدهندگان و چه نامزدها، دو وجهه دارد، یا «معبری الهی» است یا «دامگهی شیطانی»؛ و این بستگی به مواجهه ما با مقوله انتخابات دارد. انتخابات هم مثل تمام پدیده های این عالم، دو وجهه و دو جنبه ناری و نوری دارد. یک رویداد و یک اتفاق میتواند کسی را بهشتی و نوری کند، اما همان رویداد و اتفاق، شخص دیگر را جهنمی و ناری!
مراقب باشیم ذیل ولایت شیطان قرار نگیریم!
در مقطع انتخابات باید بیشتر به این فرمایش مهم امام رضا یا امام هادی علیهما السلام توجه کنیم که به حضرت عبدالعظیم علیه السلام چنین مأموریت مهمی در جهت تحقق رکن دوم ولایت، تنظیم روابط مؤمنین و ایجاد اتحاد و انسجام در جامعه ایمانی میدهند: «یا عَبْدَ اَلْعَظِیمِ أَبْلِغْ عَنِّی أَوْلِیائِی اَلسَّلاَمَ وَ قُلْ لَهُمْ: أَنْ لاَ تَجْعَلُوا لِلشَّیطَانِ عَلَى أَنْفُسِهِمْ سَبِیلاً».
حضرت در ادامه مهمترین راهکارهای مراقبت از اینکه ذیل ولایت شیطان قرار نگیریم را چنین بیان میکنند:
راهکارهای خروج از ولایت شیطان(۶ راه)
وَ مُرْهُمْ:
(۱) بِالصِّدْقِ فِی اَلْحَدِیثِ،
(۲) وَ أَدَاءِ اَلْأَمَانَهِ،
(۳) وَ بِالسُّکُوتِ(مهار زبان)،
(۴) وَ تَرْکِ اَلْجِدَالِ فِیمَا لاَ یعْنِیهِمْ.(مجادله و بگو مگو در مواردی که به درد دین وآخرت انسان نمی خورد)
(۵) وَ إِقْبَالِ بَعْضِهِمْ عَلَى بَعْضٍ وَ اَلْمُزَاوَرَهِ فَإِنَّ ذَلِکَ قُرْبَهٌ إِلَی(داشتن رابطه گرم و صمیمانه و دیدار و زیارت)،
(۶) وَ لاَ یشْغَلُوا أَنْفُسَهُمْ بِتَمْزِیقِ بَعْضِهِمْ بَعْضاً فَإِنِّی آلَیتُ عَلَى نَفْسِی أَنَّهُ مَنْ فَعَلَ ذَلِکَ وَ أَسْخَطَ وَلِیاً مِنْ أَوْلِیائِی دَعَوْتُ اَللَّهَ لِیعَذِّبَهُ فِی اَلدُّنْیا أَشَدَّ اَلْعَذَابِ وَ کَانَ فِی اَلْآخِرَهِ مِنَ اَلْخَاسِرِینَ.
استفاده واژه «تمزیق» از ریشه «مزق»(بهمعنای پاره کردن و متلاشى کردن؛ تَمزیقُ العِرض= دریدن آبرو) در بیان حضرت بسیار قابل توجه است: «لاَ یشْغَلُوا أَنْفُسَهُمْ بِتَمْزِیقِ بَعْضِهِمْ بَعْضاً»(خود را سرگرم تکّه پاره کردن و کوبیدن و تخریب یکدیگر نکنند)(اختصاص مفید، ص۲۴۱).
بنابراین باید صابرانه و شاکرانه و با التزام به اخلاق انتخابات، این فرصت اداء تکلیف و لحظه عبادت سیاسی و اجتماعی را غنیمت بشماریم و به مطالعه و بررسی و مشورت بپردازیم و با قصد قربت و با شناسایی و یافتن نامزدهایی مومن، انقلابی، پاکدست، خوشسابقه، کارآمد و در خط انقلاب اسلامی، از همه حق خود در انتخابات استفاده کنیم و همچنین در عمل به دستور مهم قرآنی تواصی به حق و تواصی به صبر، دیگران را هم به حضور در انتخابات دعوت کنیم.
به لطف خدای متعال امروز، جمعه وحدت، جمعه آگاهی، جمعه زمانشناسی و جمعه دشمنشناسی است، ملت عزیز یک بار دیگر در این تاریخ مشعشع و پرافتخار صحنه دیگری از حماسه بزرگ دشمنشکن را خلق میکنند و تصویر ایران قوی را پیش روی بشریت قرار خواهند داد.
. نکته اول خطبه دوم توصیههایی از رهبر حکیم و امام دلسوزِ ملت است، برای روز شنبه و بعد از اتمام انتخابات:
یک- اگر جمعه روز انتخابات و تجلی رقابت بود، فردای انتخابات و شنبهی پس از آن “شنبه مهربانی و بردباری” است . (۸۸/۳/۲۲). دو صفت مهربانی و بردباری در واقع علاج پیشگیرانه از بروز وقایع و حوادث ناگوارِ مُحتمَل پس از انتخابات است.
دو – همه مردم بخصوص برندگان انتخابات و طرفداران ایشان باید بدانند؛ “ملت؛ بزرگترین برندهی انتخابات” است (۸۴/۳/۲۸) روز انتخابات، روز نمایش “الگوی مردم سالاری دینی”(۹۲/۳/۲۸) و “یأس دشمن است.” (۶۸/۵/۸) لذا اولین تشکر را باید از مردم داشته باشیم.
سه – تشکر دوم از تمام نامزدهای نمایندگی و رقبا است. زیرا ؛ “حضور نامزدها”، بزرگترین کمک به رقابت انتخاباتی است. (۸۰/۳/۱۹) و همین حضور موجب گرم شدن فضای انتخابات و افزایش مشارکت مردم و تحقق مشارکت حداکثری بوده است.
چهار – هم فرد و وکیل منتخب و هم حامیان و طرفداران ایشان، باید “پیروزی و موفقیت خود را از خدا بدانند” (۷۶/۳/۳) و شاکر الطاف او باشند و به درگاه او بیش از هر کس احساس مسئولیت کنند. منتخبان و حامیان ایشان به گونهای عمل کنند که؛ “طرفداران سایر نامزدها احساس خسارت نکنند.”( ۸۰/۳/۱۹)
پنج – واکنش نامزدهایی که پیروز نشدهاند نیز مهم است. “تبریک کاندیداهای انتخاب نشده به نامزد منتخب یک رفتار نجیبانه است. (۹۲/۴/۵) به همین دلیل هم کاندیداهای غیر پیروز و هم حامیان ایشان باید به این رفتار اخلاقی و نجیبانه، ملترم باشند.
شش – “نتیجه انتخابات، هر چه باشد معتبر است” (۹۶/۱/۱) پذیرش نتیجه انتخابات یک حق الناس است ( ۹۲/۱۰/۱۴) و “خدشه در سلامت انتخابات، [بدون هیچ دلیل و مدرک] از عادتهای بد است.” (۹۴/۶/۱۸) از گفتارهای تفرقهانگیز و دلسرد کننده، پرهیز گردد. ( ۸۴/۳/۲۸)
هفت – “شادمانی یا ناشادمانی نباید کسی را وادار به رفتار غیر خردمندانه کند.” (۹۲/۳/۲۵)
هشت – همه باید بدانند و بپذیرند “نامزد منتخب نماینده همه مردم ایران” است (۸۴/۳/۲۸) وکیل منتخب با هر تعداد رای که ازسوی قانون مقبول است، نمایندهی همه مردم منطقه، اعم از موافقان و مخالفان خود است. لذا باید با رفتاری اخلاقی و کریمانه با همگان مواجه شود.
نُه – پس از پیروزی در انتخابات ، تا افتتاح مجلس دوازدهم و پذیرش رسمی مسئولیت، منتخب مردم اگر قبلا نماینده نبود، حدود ۱۰۰روز فرصت دارد تا با مطالعه دقیق درباره وظایف نمایندگی و فرصتها و تهدیدهای منطقه خود با همفکری نمایندگان سابق و کاندیداهای رقیب از تجربیات و ایدهها و برنامههای آنان استفاده کرده و در این فرصت پای درد دل مردم حوزه انتخابیهاش بنشیند و بدون واسطه دردها را از زبان ایشان بشنود.
نتانیاهو در علت مخالفت خود با راه حل دو دولت گفت کسانی که میخواهند دو دولت تشکیل شود میخواهند اسرائیل محو شود چون در صورت تشکیل دو دولت “هفت اکتبر”های متعدد درست خواهد شد و در نهایت اسرائیل از بین خواهد رفت.
توجه شود که آمریکا و اروپا نیز تا قبل از طوفان الاقصی بر ضد راه حل دو دولت بودند اما طوفان الاقصی آنها را وادار به عقب نشینی کرد بنابراین تنازل آمریکا و اروپا محصول طوفان الاقصی است و این پیروزی بزرگی است هرچند از نظر جبهه مقاومت این بخشی از حق است و اسرائیل باید کل فلسطین را ترک نماید! واقعاً عجیب است که غاصب وارد خانه شده و به صاحب خانه حتی این اجازه را نمیدهد که در بخش کوچکی از خانه خود حکومت تشکیل دهد و بیشرمانه از “وطن ما، وطن ما” صحبت میکند در حالی که صهیونیستها اصلاً وطن ندارند! تا دولتهای اسلامی سر عقل نیایند و علیه اسرائیل متحد نشوند این غده سرطانی از ظلم بر مردم مظلوم فلسطین دست بر نخواهد داشت. در حال حاضر گرسنگی در غزه بیداد میکند و کارشناسان احتمال میدهند که به زودی ۶۰۰ هزار نفر در غزه در اثر گرسنگی در معرض خطر جانی باشند. این هفته چند نفر که به خاطر معالجه از غزه خارج شدند اظهار داشتند که آنچه از اوضاع غزه توسط رسانهها منتشر میشود یک جزء بسیار کوچک از جنایات وحشتناک اسرائیل در غزه است. اختصاص ۱۴ میلیارد دلار به رژیم خون خوار صهیونیستی توسط مجلس سنای آمریکا خود گویای همه چیز هست. بنابرین کشورهای اسلامی، باید ایران و یمن و جبهه مقاومت را بر علیه رژیم کودککش صهیونیستی همراهی نمایند و الا باید فردای قیامت در پیشگاه رسول الهی صلی الله علیه و آله در قبال خونهای به ناحق ریخته شده مسلمانان مظلوم غزه پاسخگو باشند.